Minister huldigt de nieuwe gebouwen van de Civiele Bescherming van Crisnée in

Civiele Bescherming
Evenement
Op dinsdag 27 januari 2015 om 10u heeft Jan Jambon, minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, belast met de Regie der Gebouwen, de nieuwe gebouwen van de Civiele Bescherming van Crisnée (provincie Luik) ingehuldigd.
Inhuldiging van de nieuwe gebouwen van Crisnée

Bij deze gelegenheid werden de gespecialiseerde teams en het gespecialiseerd materieel getoond: nucleaire detectie, duikers en drone. Het doel van het bezoek, dat kadert binnen de nationale ronde van de minister, was om de realiteit van het terrein van deze federale hulpverleningsdienst beter te begrijpen en om het operationeel personeel te ontmoeten.

In zijn toespraak merkte de minister op dat de Civiele Bescherming vergeten werd bij de hervorming van de Civiele Veiligheid die voortvloeit uit de wet van 2007: « De Civiele Veiligheid vormt een geheel bestaande uit 2 onderdelen: een lokaal onderdeel, de hulpverleningszones, en een federaal onderdeel, de Civiele Bescherming. De ene hervormen en zonder de andere mee te hervormen, is niet coherent ». De hoofdlijnen van het werk op korte en middellange termijn werden voorgesteld, « ik wil (met name) een nieuw premiestelsel uitwerken voor de operationele agenten om wat geldt voor de Civiele Bescherming en bij de brandweer te harmoniseren. »

De gebouwen van de Civiele Bescherming van Crisnée dateren van 1954. Ze waren bouwvallig en niet langer aangepast aan de huidige vereisten. Daarom besliste de Regie der Gebouwen om een grondige renovatie te doen. Sommige gebouwen werden gesloopt, andere gebouwen werden gerenoveerd of gebouwd. De werkzaamheden startten in februari 2012 en de inhuldiging van 27 januari luidt het einde in van de eerste fase.

De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van de gouverneur van Luik Michel Foret, de burgemeester van Crisnée Philippe Goffin, de voorzitster van de FOD Binnenlandse Zaken Isabelle Mazzara, de vertegenwoordiger van de Administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen Jean-Pierre Van der Kaa, de directeur-generaal van de Civiele Veiligheid Jérôme Glorie en de eenheidschef Nicolas Tuts.

fotos