Een nieuw management bij het federale KCCE

Civiele Bescherming
Brandweer
Ons personeel
Het directiecomité van het kenniscentrum (KCCE) heeft het servicemanagement toevertrouwd aan Sabrina Buelens in afwachting van de benoeming van een directeur.

Reeds 13 jaar binnen de FOD Binnenlandse zaken verdiept Sabrina zich in Veiligheid, projectmanagement en publiekmanagement. Zij sloot zich aan bij DG Civiele Veiligheid in 2013.

Mijn prioriteit vandaag is uiteenzetting van de hervorming van de opleiding. Bovendien wordt de nadruk gelegd op de complementariteit tussen de opleidingen en de operationele standaardprocedures (POS), en op de reacties op de behoeften van het land op dit gebied".

Om de band tussen de hulpverleningszones te verzekeren, de Majoor Tom Van Esbroeck, hoofd van de dienst ‘Opleiding’ van de Brandweerzone Centrum en de Kapitein Francis Cloth, hoofd van het dienst ‘Opleiding’ van Zone 6 van de provincie Luik (Duitstalig gebied) zijn beiden benoemd tot opleiding operationele adjuncten. Beiden zijn ze actief in de groep ETE in het kader van profielontwikkeling en nieuwe cursussen. “Onze prioriteit is om het KCCE te adviseren zodat deze voldoet aan de reële behoeften van het terrein in termen van procedures en opleidingen, evenals inschakelen, zoveel mogelijk, aan de hervorming  de best mogelijke in de huidige context.

Sinds haar oprichting in 2008 heeft het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) als missie het coördineren van het opleidingsbeleid van de operationele leden van de hulpdiensten, evenals de validatie (via het ad hoc comité) en de verspreiding van operationele standaardprocedures.