Geweld tegen de brandweer, da’s niet om te lachen!

Brandweer
Informatiecampagne
De Algemene Directie Civiele Veiligheid heeft een communicatiecampagne ontwikkeld om de bevolking bewust te maken van het geweld tegen de brandweer en die oproept om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen.

Om de boodschap te verspreiden, kozen we voor een digitale campagne met een inspirerende boodschap: geweld tegen de brandweer, da’s niet om te lachen.

Alle informatie is te vinden op de website notfunny.ibz.be.

De campagne is interactief en participatief, mensen kunnen dus zelf dingen doen om de brandweerlieden en ambulanciers te steunen. Zij kunnen hun voornaam toevoegen aan de “Muur van Respect” en/of de campagnesticker met de hashtag #westandwithfirefighters, toevoegen aan hun verhaal op sociale media of de sticker instellen als hun profielfoto.

Op de website staan vier korte video’s waarin drie brandweerlieden en 1 ambulancier vertellen over hun passie voor hun beroep en hoe ze denken over het fenomeen van geweld. Daarnaast is er ook een video met de reacties van toevallige voorbijgangers wanneer zij horen over het fenomeen.

Omdat het geweld de laatste jaren een piek kent rond de eindejaarperiode, startte de campagne op 15 december 2023 en zal deze gedurende 4 weken te zien zijn op de sociale media (Instagram, YouTube, Facebook en Snapchat).

 

Geweld tegen de brandweer, da’s niet om te lachen.