Ebolavirus - Zending van voertuigen van hulpdiensten naar Guinee-Conakry

Civiele Bescherming
Brandweer
Internationale missies
De Civiele Veiligheid heeft een reeks initiatieven genomen om de bevolking van West-Afrika, die zwaar getroffen wordt door het Ebolavirus, te helpen. Een dertigtal voertuigen van de Civiele Bescherming, de politiediensten, Defensie, het Rode Kruis en de brandweer uit België werd op een schip gezet naar Guinee-Conakry waar ze gebruikt zullen worden door de lokale civiele bescherming. Protection civile locale.

Guinee-Conakry, in West-Afrika, wordt getroffen door een zware epidemie van de virusziekte Ebola.

Om de bevolking van dit land te helpen, heeft de Belgische Civiele Veiligheid een oproep gelanceerd om voertuigen van hulpdiensten te verzamelen waarmee de Guinese civiele bescherming uitgerust zal worden, in eerste instantie voor de strijd tegen het Ebolavirus en vervolgens voor meer conventionele opdrachten inzake civiele veiligheid.

Een dertigtal voertuigen van de Civiele Bescherming, de politiediensten, Defensie, het Rode Kruis en de brandweer van België werd vorige week verscheept naar de haven van Den Helder (Nederland). Daar zullen ze vandaag – donderdag 6 november 2014 – op een schip dat gecharterd wordt door de Nederlandse marine, naar Guinee-Conakry vertrekken na een tussenstop in Engeland waar nog andere voertuigen ingescheept zullen worden.

Conform de criteria van de FOD Binnenlandse Zaken moest het materieel in goede staat verkeren en aangepast zijn aan de lokale omstandigheden. Zo werden twee 4x4-voertuigen van de politiezone SECOVA (provincie Luik) weerhouden. Ze zullen dienen voor het transport van het medisch personeel.

België stuurt ook 15 Unimogs (terreinvoertuigen) van Defensie, 7 voertuigen van de Civiele Bescherming, een ambulance van het Rode Kruis-Vlaanderen en een brandweervrachtwagen van de kazerne van Tienen.

Foto's