Schrijf je tot 1 februari 2021 in voor de opleiding tot hulphondengeleider

Brandweer
Civiele Bescherming
Opleiding
De Brandweer en de Civiele Bescherming gaan op zoek naar nieuwe hulphondengeleiders. PLOT Brandweerschool in de provincie Limburg organiseert daarom in samenwerking met Rescue Dog Belgium, de reddingshondenteams van de Algemene Directie Civiele Veiligheid (IBZ) een opleiding tot hulphondenbegeleider voor de vrijwilligers en beroepsleden van de Brandweer en van de Civiele Bescherming.
hulphondengeleider

Van 22 tot 26 maart 2021 vindt het eerste, theoretische gedeelte van de opleiding plaats. De geslaagden kunnen hierna deelnemen aan het praktisch gedeelte. Wie slaagt voor beide onderdelen en wordt geaccrediteerd door de FOD Binnenlandse Zaken zal ingezet kunnen worden bij het opsporen en het redden van bedolven personen (puinzoeken) en het opsporen van vermiste personen wier fysieke integriteit bedreigd zou kunnen zijn (vlakterevieren) en dit voor het ganse Belgische grondgebied.

Deze opleiding wordt in beide landstalen (Frans en Nederlands) georganiseerd en staat enkel open voor vrijwilligers en beroepsleden van de Brandweer en de Civiele Bescherming. Ze gaat door (met overnachting) in het vakantiedomein De Bosberg in Houthalen-Helchteren.

Wens je meer informatie over deze opleiding of online in te schrijven bekijk dan zeker deze link: https://plot.be/events/opleiding-tot-hulphondengeleider-reddingshond-module-2-kaartlezen-module-1/ .

Heb je nog vragen, contacteer dan Lennart Vanvoorden (Lennart.Vanvoorden@ibz.fgov.be) of Alexander Lerno (Alexander.Lerno@ibz.fgov.be).