Schrijf je nu in voor de Belgian Fire Games op 17 september 2016!

Civiele Bescherming
Brandweer
Evenement
Op 17 september 2016 organiseert de Algemene Directie Civiele Veiligheid, in samenwerking met ANPI (Nationale Vereniging voor brand- en diefstalbestrijding), de tweede editie van de Belgian Fire Games. Met dit initiatief willen wij de samenwerking tussen de Brandweer en met de Civiele Bescherming op heel het Belgische grondgebied aanmoedigen.
fire games brussel

Wil je dit jaar uw zone of eenheid zien winnen, nadat het Brusselse team in 2014 met de hoofdprijs aan de haal ging? Wij rekenen alvast op uw enthousiaste medewerking. Om je in te schrijven, dien je het elektronische formulier in te vullen door hier te klikken. De inschrijvingen zijn geopend van 7 april tot 31 mei 2016. Raadpleeg ook het reglement en ontdek de proeven.

De Belgian Fire Games symboliseren de doelstellingen van de hervorming van de civiele veiligheid: de zonewerking, het delen van kennis, en het aanmoedigen van de samenwerking tussen de brandweerdiensten en met de Civiele Bescherming. De teams van de 34 hulpverleningszones, Brandweer Brussel en de Civiele Bescherming krijgen de gelegenheid om het tegen elkaar op te nemen tijdens zes sportproeven die hun goede fysieke conditie, teamspirit en technische vaardigheden illustreren.

De eerste prijs, uitgereikt door ANPI, biedt het winnende team de mogelijkheid om deel te nemen aan de World Police and Fire Games (WPFG). Dit internationaal evenement is, na de Olympische Spelen, de tweede grootste sportcompetitie ter wereld. Om de twee jaar nemen er 12.000 hulpverleners uit meer dan 70 landen aan deel.

Het nobele beroep van brandweer/hulpverlener verdient maximale erkenning. Wij willen dan ook uw moed en expertise vieren en jonge mensen aansporen om brandweer te worden. Dit gezellige sportevenement biedt eveneens de ideale gelegenheid om het publiek bewust te maken van eventuele risico’s voor zijn veiligheid.

Na het geweldige onthaal in het provinciaal opleidingscentrum Campus Vesta in Antwerpen in 2014, vindt de editie van 2016 plaats in Henegouwen. Wij worden onthaald door de “Régie Provinciale Autonome Hainaut Sécurité” in Lens. De proeven, verspreid over de site, vinden plaats op 17 september van 9 tot 17 uur en worden gevolgd door een prijsuitreiking.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebookpagina: www.facebook.com/BelgianFireGames